V tomto blogu by som rád reagoval na na tejto stránke mnou najčastejšie spozorované argumenty proti homosexualite, pretože očividne aj dnes, v 21. storočí majú ľudia angažovať sa v súkromí iných ľudí.

Či už je to preto lebo chcú mať pocit, že predsa len existuje skupiny ľudí, ktorej členovia sú vždy horší ako oni, či aby mali pocit, že sa angažujú v akomsi imaginárnom boji proti spoločnému nepriateľovi spoločnosti, kto vie, chcel by som sa tu venovať praktickým argumentom nie psychoanalýze homofóbie.

1. Argument: Homosexuálny vzťah nemôže mať deti a tak je homosexuálny vzťah zlý!

A, A čo neplodné páry ? Majú sa azda preto, že nemôžu mať deti úplne vzdať sexu a intimity ?
B, Prečo potom mnohí odporcovia homosexuálnych manželstiev používajúci tento argument používajú antikoncepciu ? Aby ste boli validne schopný, nepokrytecky použiť tento argument tak by mal byť sex s použitím antikoncepcie také isté tabu ako gay sex, pretože taktiež zamedzujete vzniknutiu detí a dokonca aktívne.

Sú dva typy ľudí. Jedni by boli radi keby sa takíto ľudia vyzabíjali, čo je tak choré a odporné, že k tomu sa netreba ani vyjadriť.
Druhí by boli radi, keby sa títo ľudia zdali sexu úplne a žili v celibáte. Títo chcú prakticky aby dvaja dospelí ľudia, ktorí sa majú navzájom radi a chcú mať spolu sex sa nikdy nedotkli, nebozkávali a nemali žiadnu formu intimity medzi sebou, pretože im to príde fuj, fuj.
A musím sa spýtať, nie ej to trocha choré od nich si myslieť, že majú právo vravieť týmto ľuďom čo robia vo svojom súkromí, a že si myslia, že majú takúto moc rozhodovať ako by sa mali títo ľudia chovať pretože nemôžu mať deti ?

2. Argument: Je to choroba a mala by sa liečiť !

A, Podľa žiadnej vyspelej krajiny to choroba nie je. Nie je to oficiálne uznané ako choroba. Je kopa ľudí, ktorí tvrdia, že sa z nej vyliečili a sú tu tony ľudí, ktorí mnohími tímito metódami boli poznačení na život a narobili na nich mnohokrát psychologické škody, ktoré si budú ešte dlho nosiť so sebou.

B, Psychologicky sa dá vsugerovať čokoľvek, do určitej miery snáď aj orientácia, avšak momentálne informácie, ktoré máme naznačujú, že najväčší vplyv na orientáciu má genetika a vnútromaternicový vývoj.
Taktiež neviem ako u iných ale ja ak by som si mal zmeniť orientáciu tak by to pre mňa bolo nulové potešenie a k šťastiu by som sa nedopracoval, pretože bez chémie niekoho bozkávať je pre mňa ako božkávať stenu a napriek tomu, ľudia chcú aby títo ľudia sa spávalit ak ako oni bez zohľadnenia ich
perspektívy.

3. Argument: Ale homosex0áuli sú promiskuitný !

A japonci majú radi chobotnicové porno, francúzi všetci fajčia, maľujú a jedia celý deň kroasanty, všetci černoši majú veľké penisy a nemci sú slabí milenci. WTH ? Toto je taká blbosť, hlúpy predsudok ako každý iný. Nie je to ani argument je to len slamka, za ktorú sa chytajú tí bez argumentov pretože vedia, že nemajú žiadny racionálny a logický dôvod svojej neznášanlivosti.



4. Argument: Lebo biblia...!

A, Tá kniha má normy z pred 2000 rokov a je napísaná bohviekým. Väčšina ich autorov je neznámych a evanjeliá mnohokrát nemajú konkrétneho autora o tom, že bola poprispôsobovaná cirkvou ani nehovoriac. Schvaľuje otroctvo, nadradenosť mužov nad ženami a zakazuje nosenie odevov zmiešaných látok.

B, Krásny rebríček kresťanmi ignorovaných zákazov v bibli: www.11points.com/Books/11_Things_The_Bible_Bans,_But_You_Do_Anyway
V prípade záujmu preložím ak bude mať niekto problém s angličtinou.

C, Existenciu boha nejdem spomínať, pretože by to iba odpútalo od témy.


Ďalšie argumenty spomeniem možno v ďalšom blogu, kľudne mi napíšte vaše do komentárov, na tie bez vulgarizmov skúsim reagovať a prepáčte za dĺžku.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
sws333  12. 3. 2014 11:43
Taktiež sa ospravedlňujem za prípadné gramatické chyby.
 fotka
katherinemorgana  12. 3. 2014 11:46
Pravdivý a dobre napísaný článok.
 fotka
zajkousko  12. 3. 2014 13:09
kto tvrdí, že homosex. sa da vyliečiť je veľké ho.ado !!!
kto tvrdí, že Bibliu napísal bohvie kto je ober ho.ado !!!
kto tvrdí, že evanjelia nemaju autora je khokhot na NT-ú

nech mi Boh odpustí, že som čítal tieto bludy
 fotka
sws333  12. 3. 2014 13:40
@zajkousko S prvým tvrdením problém nemám.
K ďalším dvom:
Napríklad: sk.wikipedia.org/wiki/Evanjelium_podľa_Matúša Plus sú tu evanjeliá, ktoré boli vyradené pretože sa v nich našli protichodné tvrdenia.
A mám sa citovať ? Fajn: "a evanjeliá mnohokrát nemajú KONKRÉTNEHO autora". Všimol si si ako si vynechal podstatné slovo meniace význam vety ? Také hlúposti urážajú každého inteligenciu, prosím, neopakuj ich, ďakujem.
 fotka
zajkousko  12. 3. 2014 14:24
@sws333

ľutujem, že som sem na ten blog zablúdil
 fotka
madiska  12. 3. 2014 14:24
Vieš čo? Si super.
 fotka
sws333  12. 3. 2014 21:03
Ďakujem .
 fotka
georg21  13. 3. 2014 08:39
Píšeš o homofóbií, a v bode 4 sa prejavuješ ako človek s antisemitskými myšlienkami alebo predsudkami alebo neviem s čím. Hoci možno podvedome, neúmyselne. Tie veci tam opísané sa užívali od v staroveku, pochádzajú z inej kultúry, židovskej. A oni sa tým riadia. Tento tvoj postoj je v poriadku? A v tom článku je použitý preklad, ktorý by som nepovažoval za úplne najpresnejší, napr. bod 8, katolícky preklad to prekladá doslovne teda namiesto slova muž, tam je slovo eunuch. Týmto som chcel povedať, že nie všetko čo je tam napísané, človek dokáže správne pochopiť bez ďalších znalostí.
Kompletná Biblia obsahuje aj Nový zákon, kde sa hovorí o tom, že nie človek ako sa narodil je zlý, ale jeho správanie, spôsob života, a to preto, že to hlavne ubližuje jeho duši. Teda jemu samotnému. Teda homosexuáli majú rovnaké ľudské práva ako ostatní, akurát napr. sa nepovažuje za správne nechať vychovávať dieťa 2 ľuďom s rovnakým pohlavím. Dieťa potrebuje vidieť, zažiť aj mužskú aj ženskú stránku výchovy, starostlivosti, lásky... lebo je to tak najprirodzenejšie. A nemožno odopierať dieťaťu toto právo. :letim:
 fotka
georg21  13. 3. 2014 08:45
@sws333 a závisí to vždy od konkrétneho človeka. Len sa na to treba pozerať z viacerých hľadísk, bez predsudkov...
10 
 fotka
sws333  13. 3. 2014 09:17
@georg21 Prečo antisemititskými myšlienkami ? Spomenul som anonymitu autorov evanjelií, čo je fakt, existujú evanjeliá, ktoré boli vyradené z biblie a starý zákon schvaľuje otroctvo a áno používali sa už od staroveku a pochádzajú z inej kultúry avšak nevidím ako to pridáva na kredibilite a moralite biblii. Ak už niečo tak ju to skor diskredituje.
sk.wikipedia.org/wiki/Antisemitizmus
Som antisemita pretože kritizujem otroctvo ? Nadradennosť mužov nad ženami ? Či pokrytectvo väčšiny veriacich v ignorovaní niektorých prvkov biblie a oháňaním sa inými na obmedzovanie práv iných ? Prezraď.


King James Bible je tuším verzia prekladu použítá v tom článku, aspoň predpokladám, pretože tá je najrozšírenejšía v USA minimálne medzi vokálnejšími kresťanmi a tak používajú asi tú. Ale tvrdíš, že to je vytrhnuté z kontextu, čo beriem, môže byť avšak 3, 4, 5, 6 a 10 tam veľmi kontext význam nemá ako ovyplyvniť, sú tak priamočiare ako sa len dá.

A áno obsahuje nový zákon avšk ten sa veľmi málo zmieňuje o homosexualite tuším raz či dvakrát, za priamo viem, každopádne na ten som nenarážal keďže väčšinou sa používa náboženská kritika odkazujúca halvne na starý zákon kde sa to priamo a prudšie odsudzovalo.

A adopcie sú úplne iná problematika , pretože to zahŕňa okrem toho daného páru ďalšiu osobu, na prebratie toho by nám komenty pod bogom nestačili.
Ale páči sa mi tvoj pohľad " Teda homosexuáli majú rovnaké ľudské práva ako ostatní," pretože tento nie je očividne tak rozšírený ako by sa zdalo a mnohí by sa radi zahrali na Hitlera napríklad aj z ľudí tu na Birdzi.

A áno, z viacerých hľadísk a bez rpedsudkov , o to som sa snažil v tomto článku aby si toto ľudia uvedomily, že nič nie je čiernobiele.
11 
 fotka
imoceans  13. 3. 2014 09:23
Pekny clanok .
12 
 fotka
kittyboo  13. 3. 2014 09:26
@georg21 a dieta ktore je vychovavane napr. len matkou lebo otec ich opustil ked sa narodilo ako zazije aj muzku aj zensku stranku vychovy ?

inak fajn blog, chcelo by to viac takychto ludi.
13 
 fotka
georg21  13. 3. 2014 10:52
Myslel som tým, že odsudzuješ zákony konkrétneho národa, a tým robíš podobné ako ľudia, ktorí homosex. odsudzujú za to, že nimi sú. Nechcem sa s tebou hádať, útočiť.
A k tým vyradeným častiam, alebo skôr nezaradeným, že Apokryfom nazývame nepravý, podhodený, falšovaný spis; literárny útvar alegoricky alebo parodicky porovnávajúci známy motív s výkladom autora; spis, ktorý prvotná cirkev neprevzala do Starého a Nového zákona.
To, že sa náboženská kritika používa v znení Starého zákona, to neznamená, že je to správne. Kresťan má žiť podľa Nového zákona, ktorý dopĺňa a napĺňa knihy Starého z. A ono je dosť rozdiel jesť nejaké jedlo, ktoré by sa nemalo, a žiť homosex. spôsobom života. Nový zákon to tak vysvetľuje. To, čo bolo v Starom z. má svoje dôvody. Síce si sa snažil, ale veľmi ti to nevyšlo keďže ja k tomu tvojmu pohľadu pridávam ďalší a našiel som zrejmé chyby, ktoré som ti tu opísal.
Ok, bolo by to na diskusiu. Môj záver je, že nie človek je zlý, ale také jeho správanie, ktoré škodí jemu samému, jeho duši, kedy to už dostáva duchovný rozmer, a je pochopiteľné, že nie všetci to prijímajú. :letim:
14 
 fotka
sws333  13. 3. 2014 11:55
@georg21 Si si ale vedomý, že tieto zákony tohto národa odsudzuje v dnešnej dobe celý vyspelý svet ? Že tieto zákony v podstate ospravedlňujú utláčanie a ubližovanie druhým ľuďom ? Povedať, že odsudzovanie vyššie spomenutých zákonov je zlé pretože pochádzajú z nejakej kultúry a tým sa uráža pôvod tej kultúry je to isté ako keby povieš, že odsudzovanie kanibalizmu je zlé, pretože niektoré kmene domorodé to mali zakorenené vo svojej kultúre. Neútočím , argumentujem.
Apokryfom nazývate spis, ktorý bol cirkvou považovaný a vyhlásený ze podhodený, nepravý a falšovaný.
Ale dobre to by som ti ešte nechal rpedchádzajúce ALE
jesť nejaké jedlo a žiť homosexuálny spôsob života nie je absolútne odlišné pretože
za A, Homosexuálny spôsob života neexistuje, je to normálny spôsob života, normálnych bežných ľudí, ktorý akurát majú sex so sebou navzájom pričom sú zároveň rovnakého pohlavia.
za B, nie je to vôbec odlišné pretože homosexualitu stygmatizovalo kresťanstvo, židovstvo a islam. V antike bolo bežné, na severe Európy v predkresťanskom období nebolo odsudzované a v Ázii ani z toho tiež nerobili taký humbug. Je to len ďalší negatívny a nenávisť vyvolajúci výsledok kresťanstv/židovstva/islamu, ktorí možno nebol zavedený s touto myšlienkou ale fakt je, že taký efekt mal.

Ok.
Napíš svoj komentár