"Manželstvo/registrované partnerstvo je medzi mužom a ženou, boh povedal, že sa má ľúbiť Adam a Eva, nie Štefan a Peter..." (Parafrázované, necitované.)

Kresťanstvo ani židovstvo nezaviedlo manželstvo, nemajú naň patent. Manželstvo má svoj ekvivalent v každom väčšom náboženstve. V budhizme napríklad je manželstvo (veľmi logicky) považované za sekulárnu záležitosť a tak prisudzuje jeho definíciu a realizáciu danej vláde.

V Číne boli homosexuálne vzťahy považované za morálne v poriadku a to už či podľa konfucionizmu ale aj taoizmu. Neznášanlivosť v tomto smere priniesli až zahraničné vplyvy.
Zahraničným vplyvom je myslené najmä kresťanstvo keďže či už sa pozrieme na predkresťanský Rím či Grécko ALE AJ Škandinávske krajiny, svár proti takýmto zväzkoma a vzťahom zaviedlo HLAVNE náboženstvo "mieru a lásky", kresťanstvo, ktoré je jedným z hlavných zdrojov homofóbie zakorenenej do západnej kultúry.

Ale imaginárny kamarátov a ich knihy som nepovažoval ako dobré čokoľvek, či už zdoj morálky alebo inšpiráciu zákonov, ani v prvom kroku.

Ďalšia vec je, že veľa ľudí si predstavuje, že homosexuálne páry sa chcú vydávať/brať v kostoloch čo je absolútny nezmysel. Väčšina ľudí, uprednostňuje svoj veľký deň v lokalite, ktorá nie je svätyňou ľudí, ktorým ich kniha káže ich zabiť. Neželať si aby sa takéto zväzky diali vo vašom svätostánku je absolútne v poriadku ale inde na to proste nemáte autoritu ani inak dané právo.
Väčšina kresťanov/židov to ale našťastie neberie doslovne, žijeme v aspoň na toľko sekulárnej spoločnosti, že ešte aj týmto ľuďom príde lepšie počúvať bežnejšie sekulárnejšie princípy morálky.


Manželstvo takýchto párov nie je o výsmechu kresťanstvu či inému náboženstvu a už vôbec nie o výsmechu tradičnej rodine. Manželstvo je symbol zväzku dvoch ľudí, ktorí si prisahajú vernosť do konca života a nikomu by nemalo byť niečo také odopreté.
Taktiež má manželstvo mnoho výhod z pohľadu bánk a štátu, či už ide o pôžičky ale aj rôzne legálne veci týkajúce sa nie len dedičnosti majetku ale tuším sú tam aj malé daňové výhody.

Byť proti homosexualite je v poriadku, každý máme svoje názory, odsudzovať ich osobne môže každý na tom nie je nič zlé, ľudia sú rôzni.
Avšak čo v poriadku nie je je spraviť aktívnu snahu a slovne či dokonca fyzicky napádať týchto ľudí, právne ich znevýhodňovať, šikanovať a priať im fyzickú či psychickú ujmu, pretože to je proste choré.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
zajkousko  2. 4. 2014 10:37
nech si každý homosexual hovorí sám za seba, ja s týmto tu vôbec nesúhlasím :ehm:
 fotka
janqqo666  2. 4. 2014 11:51
 fotka
sws333  2. 4. 2014 12:03
@zajkousko Ak dovolíš, zareagujem úryvkom z jedného blogu : "Byť proti homosexualite je v poriadku, každý máme svoje názory, odsudzovať ich osobne môže každý na tom nie je nič zlé, ľudia sú rôzni.
Avšak čo v poriadku nie je je spraviť aktívnu snahu a slovne či dokonca fyzicky napádať týchto ľudí, právne ich znevýhodňovať, šikanovať a priať im fyzickú či psychickú ujmu, pretože to je proste choré."
 fotka
zajkousko  2. 4. 2014 13:20
@zajkousko

si ma nepochopil, ja som sám gay :ehm:

ty si gay, keď tak rozumieš čo prežívame.....?
 fotka
sws333  2. 4. 2014 13:33
@sws333 Ja som bi, mám nejak skúsenosti z obochpolí, dokonca sa mi stalo už aj také, že gayovia boli voči mne agresívnym, tým štýlom, že si mám vybrať buď jedno alebo druhé, plus sú tu ďalšie hlúpe stereotypy o bisexuáloch.

A ja viem, že si gay, pochopil som ťa, a ja som ti napísal úryvok, ktorí hovorí, že každý má právo na svoj názor a je to v poriadku, keď niečo nemá rád, čo v poriadku nie je je agresia voči druhým ľuďom neodôvodnená ničím iným, iba tým, že sa ti nepáči ich výber sexuálnych či životných partnerov.
Nesúhlasíš a tvoje riešenie celibátu mi príde sadistické ale nenútiš ho na ostatných a tvoj argument je boh, na čo sme už my dvaja myslím diskusiu absolvovali .
 fotka
zajkousko  2. 4. 2014 14:37
to čo prezentuju gay skupiny vo svete a hlavne v USA je tragédia ľudskej dôstojnosti a hlavne tie ich pochody je to hnus nad hnus a vôbec sa nečudujem ľuďom, že odsudzuju túto skupinu ľudí...

môj život tu na zemi sa rovná časovému obdobiu 1-2-3 sekúnd, je veľmi krátky a preto by mal nielen ja, ale každý človek rozmýšľať či žije správnym životom a či napĺňa svoje poslanie na zemi....

lebo všetko ostatne ja márnosť nad márnosť a zas len márnosť....
 fotka
sws333  2. 4. 2014 14:48
@zajkousko Súdiť ale jednotlivcov podľa skupiny ľudí, ku ktorým patrí PODĽA TEBA, pretože si očividne myslíš, že tie skupiny reprezentujú každého jedného lgbt človeka na svete a každý taký sa k nim hlási, je hlúpe a neférové, kope ľudí z tej skupiny, ktorú tvrdia, že reprezentujú vadia. Súdiť niekoho podľa niekoho iného je sprosté maximálne.

Presne tak , a práve preto si myslím, že by sme tú krátku dobu nemali druhým ľuďom znepríjemňovať z vlastnej zlomyseľnosti, pretože argumenty proti manželstvu/registrovaným partnerstvám sú prinajlepšom zlomyseľnosťou, alebo tu sú dôvody typu: "môj imaginárny kamarát povedal", resp. "ja to nerobím tak by ani oni nemali!".
 fotka
rayennn  2. 4. 2014 14:56
@sws333
Screenshot


Screenshot
 fotka
sws333  2. 4. 2014 15:04
@rayennn Nebol si ty priznaným fakeom ? Alebo to bol prvo aprílový žart ? To sú síce všetky tvoje príspevky, fakey, BS a pokusy vyprovokovať flamewar. GL.
10 
 fotka
sheily  2. 4. 2014 16:47
nech spolu žijú, nech im je dobre, je mi to 5..
registrované partnerstvá - áno. aj so všetkými výhodami čo sa týka bánk, zdravotníctva, etc..

manželstvo - nikdy. muž + žena = manželia. end of story.
11 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 18:22
@sheily Aký je medzi tým rozdiel podľa teba, ak tam budú všetky výhody plynúce z manželského zväzku ?
12 
 fotka
sheily  2. 4. 2014 18:53
@sws333 ide o to, aspoň pre mňa, čo pojem manželstvo predstavuje, t.j.: "zväzok muža a ženy, ktorý vzniká na základe ich dobrovoľného a slobodného rozhodnutia uzavrieť manželstvo po splnení podmienok ustanovených týmto zákonom" myslím že v prvých štyroch slovách je to dosť jasné.

okrem toho, keď budú mať homosexuáli všetky výhody po ktorých tak bažia, načo, povedz mi na čo sa ešte idú biť za toto?
13 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 19:00
@sheily Ako ak by tam boli všetky tie právne výhody tak napríklad mne príde že potom ide o slovíčkarenie. Ak ide o to, že manželstvo by malo byť exkluzívnym pojmom pre heterosexuálne manželstvá aj mimo cirkvi a kostola tak príde mi to trochu blbé, ale že by som kvôli tomu nemohol spávať nemôžem povedať.

To by potom šlo len sémantiku a o to, že aspoň symbolicky by heterosexuálne páry si pripadali, že ich zväzok je niečím iným aj keď právne by nebol, a tak nejak tá právna vec mi tam príde jediná podstatná, takže súhlasím v podstate .

Niekomu to asi príde nefér, ale osobne mi to príde také, že boo hoo, so what. Nebude tam znevýhodnenie a tak o čo ide.
14 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 19:06
@sheily Aj keď čím viac o tom premýšľam tým viac mi príde, že majú pravdu, absolútne nie je dôvod to držať osobitne v sekulárnom zákone. Sú to občania ako každý iný a nechcú byť označovaný ako nejaká extra skupina, čo je nejak presne to čo chcú kresťania aby neboli homosexuály nejaký nadobčania, s kopou výhod (ako by to tak bolo), pretože tým by boli ako všetci ostatní, nebol by dôvod pre celý ten gay pride humbuk, ktorý aj tak pomaly viac ľuďom z lgbt komunity vadí než to ľudí podporuje a nebol by celý tento problém, rpetože by nebolo na čo sa sťažovať.
15 
 fotka
blackpirate  2. 4. 2014 19:12
Nikdy nepochopím ako možeme žiť vo svete v ktorom vládne moda čo niektorých núti skrášliť si osobnosť podľa televízneho seriálu, filmu, či nejakej osobnosti s ktorou sme sa vžili namiesto toho, aby si niektorí priznali fakt, že nie sú hrdinovia z filmového plátna ale hrdinovia v sebe... ale kašlú na to, čo majú v sebe lebo čaro svetla slávy je pestrejšie a viac láka... ale to, že sa niekto rozhodol byť sám sebou a nezáleží či sa to niekomu páči alebo nie, homosexualita nie je choroba, ale prejav sily, ktorú veľa ľudí stratila... niektorí nechcú prijať kto skutočne sú a nemám namysli len ľudí ktorým sa páči rovnaké pohlavie, ale v globále všetkých... koľkí sa snažia byť niekto druhý.. je to správne?? nie, choré.. a preto homosexuáli majú moju podporu, lebo im závidím odvahu názoru, ktorú niektorí nevedia nájsť
16 
 fotka
tomiq254  2. 4. 2014 19:52
Nikoho nemôžeme my ľudia odsudzovať to nám neprináleží. Homosexualita je choroba podľa mňa a za takých ľudí sa treba veľa modliť a aj homosexuáli by mali prosiť Boha aby ich vrátil na správnu cestu.
17 
 fotka
tomiq254  2. 4. 2014 19:55
@blackpirate
Aha takže podľa teba je správne keď si dvaja chlapi fajčia alebo niečo horšie? Boh nám dal sex na rozmnožovanie medzi mužom a ženou.
18 
 fotka
sheily  2. 4. 2014 20:27
nebudem sa už k tomu vyjadrovať nemám náladu sa hádať, ale chvalabohu že aspoň v tomto je slovensko "zaostalé" a tak skoro sa nič také ako homosexuálne manželstvá neschváli. bodka.
19 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 20:51
@tomiq254 Boh neexistuje, najväčší dôkaz jeho existencie, biblia je plná nepresností a jediný spôsob ako jej zachovať akú takú kredibilitu je vyhovoriť sa na obraznosť a vyberať si, ktoré pasáže sú myslené doslovne a ktoré nie. Navyše autori niektorých jej častí nie sú známy, najväčšia cirkev kresťanského náboženstva používa dokázaný falošný artefakt (plátno, na ktorom údajne ležal ich spasiteľ, ktoré bolo datované do 13-12 teho storočia) ako symbol. A myslím, že to hovorí o Bohovi ako argumente za všetko.

Keď ich to baví, sú dospelý, robia to v súkromí a nie na verejnosti, robia to dobrovoľne a neublížia si svojím počínaním fyzicky tak mi to príde veľmi správne.
Sex nie je rezervovaný, pre ľudí, ktorí chcú mať deti, nie je v dnešnom svete absolútne potrebné aby, každý schopný splodenia detí tak aj konal a máme slobodnú vôľu a zdravý rozum (najmä ten nie je kompatibilný s názormi z biblie).

Pochop že nemáš právo niekoho odsúdiť na celibát, či sex s pohlavím, ktoré nepreferuje len preto lebo sa to TEBE(tvojmu imaginárnemu kamarátovi) nepáči.
20 
 fotka
tomiq254  2. 4. 2014 20:56
ok je to tvoj názor už nikoho nebudem presviedčať o Bohu nemá to zmysel.
21 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 21:05
@tomiq254 Boh s tým nič nemá, je to právny a tak nejak spoločenský, náboženstvo nemá nárok zasahovať akýmkoľvek spôsobom do zákonov, či už ide o islam alebo kresťanstvo.

To som napísal aj v článku, takže prepáč ak som sa ti zdal príliš agresívny len mi prišlo zcestné oháňať sa niečím čo som už označila vymenoval dôvody prečo nie je validným argumentom o to viac, keď som napísal, že kresťanstvo NEMÁ patent na manželstvo a tak nemá ani právo rozhodovať, kto má právo na civilný zväzok či nie. Aspoň v tomto by sa kresťanstvo držať svojho: "Nenazdávajte sa, že som priniesol mier na zem; nepriniesol som mier, ale meč. 35 Lebo prišiel som rozdvojiť syna s otcom, dcéru s materou, nevestou so svokrou. 36 A nepriateľmi človeku budú vlastní domáci. ( Matúš 10,34-36 )".

Poteší ma každý komentár od ľudí čo si prečítajú blog, kritický, protiargumentačný či iný odkazujúci sa na obsah článku avšak pokiaľ si si nedal ani toľkú námahu si ho prečítať a rozhodol si sa ignorovať, všetko o čom píše tak si nemyslím, že by som si mal dať toľkú námahu a venovať sa tvojmu názoru.


Rešpektujme sa navzájom .
22 
 fotka
oiquell  2. 4. 2014 21:37
23 
 fotka
tomiq254  2. 4. 2014 22:09
@sws333
Ty sa mýliš cirkev homosexuálov neodsudzuje. Čo sa týka toho výroku o mieri to by si pochopil keby si prečítal bibliu.
24 
 fotka
sws333  2. 4. 2014 23:11
@tomiq254 Cirkev, najmä po novom nie (zaujímavé ako sa zabudne na všetko to zlo, ktoré pácha keď zmenia názor, či masku/pápeža), avšak biblia ju jasne odsudzuje a v starom zákone sa odporúča smrť pre homosexuálov, čo mi príde značne nepriateľské.

Nový zákon to považuje iba za hriech a spomína sa tuším konkrétne, že títo ľudia sa nedostanú do neba (čo je nepodstatné, podstatné je, že i keď to odsudzuje aspoň nepovoláva do zbroje proti nim rovno). Taktiež v novom zákone, v niektorých pasážach záleží na prekladoch rôznych, všimol som si rozdiely medzi našou, slovenskou bibliou a King James bible, ktorá sa používa v USA. Každopádne sa mi nezdá, že by nuloval nový zákon ten starý, napriek tomu, že je to akoby "nová kapitola" pre ľudstvo.

A ja som konkrétne aj tebe mnohokrát povedal, že práve to, že mám prečítaný starý zákon a časť nového je dôvodom prečo som sa z miništranta premenil na ateistu.

Daný výrok, chápem, aj nevytrhnutý z kontextu a narážal som na to, že i v takej podobe skutočne mal pravdu či už ide o významnú rolu kresťanstva v tvorení vojen, či šírenia nenávisti a najnovšie pohlavných chorôb odsudzovaním používania kondómov. Som si vedomí, že to myslel, skôr v tom zmysle, že to budú mať kresťania ťažké, aspoň podľa mojej katechétky niekdajšej.

Bibliu mám, prečítanú, predebatovanú a vysvetlenú (myslím, že väčšina ľudí z malomist a dedín malo náboženskú výchovu namiesto etiky plus sa na človeka počas služby pri oltári a čítaní počas omší to čo nalepí ).
25 
 fotka
blackpirate  3. 4. 2014 14:19
@tomiq254 nenapísal som že sa mi to páči... ale áno, je to rovnako normálne ako ked žena fajčí muža.. písal si, že Boh nám dal sex na rozmnožovanie a spomenul si príklad že muž fajčí muža.. ale ked v heterosexuálnom vzťahu žena fajčí muža tak to tiež nie je snaha o rozmnožovanie... ked vidíš objímať dve ženy alebo ked si dajú dve príťažlivé ženy pusu na pery tak som vás nikdy nevidel napísať, že sa majú modliť aby ich Boh dal na správnu cestu... vždy spomínate len gaya akoby lesbické páry neboli homosexuálne... myslím si, že vaša sekta čo tu akože hlása Božie slovo ani neviete, čo to viera je... a čo sa týka takzvanej "správnej cesty".. rovnako ako v doprave.. ked chceš isť najkratšou cestou do BA tak nepojdeš cez východne slovensko... čo je pre niekoho správna cesta to neznamená, že tá cesta je správne aj pre druhého.. Boh ktorého ospevujete nám dal aj slobodnú cestu tak prečo sa vy, "veriaci" snažíte aby bol každý človek rovnaký?? ste zvrátení.. väčšina z vás ani nevie čo píšu ale píšu to, lebo si myslia že by to tak malo byť... ty ani nikto iný nemá právo určovať čo je správna cesta... ked ti je zima neznamená to, že musí byť zima aj druhým... ked je leto neznamená to, že nemože byť aj chladno.. prestaň ukazovať na druhých akou cestou sa vybrali, lebo tvoja cesta tiež nie je vedecký dokázaná.. myslíš si že je správna.. ale je to tvoja viera.. tak nikomu neber tú jeho... možno tvoja cesta je zvrátená a ja osobne tomu verím... zamysli sa, lebo nemáš právo na nikoho ukazovať prstom.. nie si svätý ani dokonalý...
26 
 fotka
tomiq254  3. 4. 2014 16:58
@sws333
V starom zákone platilo tiež oko za oko zub za zub lenže teraz platí nový zákon tak tu nepleť starý.
27 
 fotka
tomiq254  3. 4. 2014 17:03
@blackpirate
Áno sme sekta samozrejme cirkev je sekta ok.
28 
 fotka
sws333  3. 4. 2014 20:34
@tomiq254 Tak sa spýtaj svojho farára, či nový zákon anuluje starý -.-. Minimálne ak si rímsko-katolíckeho vyznania tak to neplatí, väčšinou sú to iba moderné neokresťanské "spolky", ktoré absolútne neuznávajú obsah starého zákona.

Starý a nový zákon sú jedna kniha, biblia, v ktorej sa okrem iného píše že boh je večný a NEMENNÝ. To slovo nemenný myslím hovorí samo za seba a je značne jednoznačného významu. Alebo ide len o ďalší z prípadov, kedy si biblia protirečí ? Človek by povedal, že keď si dajú takú námahu zcenzurovať tu knihu a povyhadzovať nevhodný obsah, ktorý mlže naštrbiť doktrínu tak si na také veci dajú pozor .

A ako som napísal, áno, nový zákon odsudzuje homosexualitu minimálne dva krát, tri krát ak rátaš americký preklad, v slovenskom to je mierne nejednoznačné a tak sa dá diskutovať, že to bolo myslené skôr v zmysle všeobecne sexuálne nemierneho správania.
Ak sa chceš oháňať bibliou na mňa tak ju maj prosím ťa aspoň tak prečítanú ako ja .
Mnohokrát si tu prezentoval nepravdy o obsahu biblie.
29 
 fotka
blackpirate  6. 4. 2014 13:30
@tomiq254 je smutne že si si z toho vzal len to najmenej podstatne..
30 
 fotka
sws333  6. 4. 2014 13:57
@blackpirate To je @tomiq254 -ova stratégia na obhajovanie čohokoľvek čo napíše . Keď nemáš pravdu je ťažké sa brániť iným spôsobom, tak použiješ aj tie ako on.
31 
 fotka
blackpirate  6. 4. 2014 14:08
@sws333 Ďakujem za objasanie jeho taktiky ale ešte sa aj dá priznať niekoho pravdu a neklamať samého seba nahováraním, že racionálne fakty sú lož a mystické nadludské sily sú kryštalová pravda...
32 
 fotka
sws333  6. 4. 2014 16:00
@blackpirate No hej len to by sa cirkev rozbustila a zrazu by psychológov a terapeutov nebolo veľa ale málo.
33 
 fotka
mroch  8. 4. 2014 23:15
a to ze ty odsudzujes krestanov a bilbiu je uplne v poriadku
34 
 fotka
sws333  8. 4. 2014 23:47
@mroch To, že odudzujem bibliu je úplne v poriadku, pretože ju mám za A, prečítanú a za B, sú v nej schvalované a odporúčané dosť odporné veci.

A kresťanov neodsdudzujem, odsudzujem kresťanov volajúcich po páchaní násilia, slovných útokoch a obmedzovania druhých ľudí.
Už som tu mnoho krát napísal, že rešpektujem názory druhých ľudí a ak je to na fóre či ide o písanie neprávd (mnohokrát práve kresťania na bridzi radi prekrúcajú čo je napísané v ich knihe) tak odpovedám, avšak v momente ako volá niekto po násilí, uchýli sa k bezmyšlienkovitému nadávaniu a vraví veci typu, že niekto je menejcenným človekom bez odôvodnenia tak si rešpekt nezaslúži.
Takže to, že odsudzujem kresťanov je bullshit, odsudzujem kresťanstvo.
35 
 fotka
mroch  16. 4. 2014 19:04
@sws333 krestania neodsudzuju homosexualov ale homosexualitu
36 
 fotka
sws333  16. 4. 2014 21:37
@mroch A ja neodsudzujem kresťanov ale kresťanstvo . Okrem tích kresťanov, ktorí sa aktívne snažia zabrániť zrovnoprávneniu homosexuálov, odopieraním im tých istých výhod aké sú poskytnuté štátom heterosexuálnym párom, ako keby akékoľvek náboženstvo malo právo zasahovať do právnotvorného procesu.

Pretože na tích mi nevadí to, že sú kresťania, ale to, že sú to buď nenávistný, či zatrpknutí ľudia alebo rovno idioti, ktorí nemajú absolútne abilitu formovať čokoľvek približujúce sa racionálnemu argumentu či definovaním čo vlastne im vadí, ala: tv.sme.sk/v/29695/mladez-hovori-o-kulture-smrti-pochoduje-za-zivot.html .
37 
 fotka
puco90  16. 4. 2014 21:40
Neviem prečo dávaš do jednej roviny reg. partnerstvo a manželstvo.
38 
 fotka
sws333  16. 4. 2014 21:45
@puco90 Vysvetli mi aký je medzi tým rozdiel v momente keď registrovaní partneri budú mať rovnaké právne "vymoženosti" a povinosti.
39 
 fotka
puco90  16. 4. 2014 22:19
@sws333 registrované partnerstvo nemá takú úroveň ako manželstvo. Dokonca v niektorých krajinách chceli len partnerstvo a potom si vydupali priamo manželstvo. Áno, po právnej stránke je to to isté.
40 
 fotka
sws333  16. 4. 2014 23:37
@puco90 Úroveň ? Má veru, pretože manželstvo by znamenalo skutočné zrovnoprávnenie, pretože právne registrované partnerstvá nemajú také výhody aké poskytuje manželstvo.
Takže nie, nie je to to isté po právnej stránke.
Mne osobne by, ako som už vyššie písal, nevadilo ak by to bolo oddelené, manželstvo a registrované partnerstvá, ak by šlo o tú istú vec právne ale nejde.
41 
 fotka
sws333  17. 4. 2014 10:02
@puco90 Ale dávam to do jednej roviny pretože o oboje sa snažia v rôznych krajinách členovia lgbt komunity. Prepáč, predchádzajúce príspevky mi príde, že som ti prinajlepšom nejednoznačne a oblúkom odpovedal na tvoju otázku ak vôbec.
42 
 fotka
puco90  17. 4. 2014 10:11
@sws333 ale preboha čo chceš zrovnoprávňovať ?
Hetero vzťah bude vždy viac, ako homo vzťah, aj z hľadiska vzťahu, fyziológie, dopĺňania sa partnerov, prežitia druhu....

Choď teda urobiť štatistiku medzi ľudí, či by chceli mať homosexuálne, alebo heterosexuálne deti, som zvedavý čo by si na ten výsledok povedal....
43 
 fotka
puco90  17. 4. 2014 10:15
A aby sme si to ujasnili, je mi jedno čo sa píše v Biblii, nepokladám tam ani jednu čiarku za svätú.
44 
 fotka
sws333  17. 4. 2014 11:04
@puco90 To nemá nic s rovnoprávnosťou čo si vymenoval -.-.
Chcem napríklad aby keď sú dve ženy vo vzťahu, oficiálne, štátom uznanom a jedna z nich zahynie v službe, aby sa k nim štát choval rovnako ako k heterosexuálnom vzťahu. Chcem aby keď sú dvaja muži v oficiálne štátom uznanom vzťahu a jeden z nich umrie tak ten druhý mal rovnaký nárok na vdovské ako je to pri heterosexuálnom páre. Toto je rovnoprávnosť, toto sú veci, ktoré napríklad registrované partnerstvo v ČR nepokrýva.
Fyziológia, to je pravda, ale fyziológia nie je dôvodom prečo by dve spolužijúce fyzické osoby, ktoré rovnako platia dane ako dve iné fyzické osoby platiace dane mali iné práva a povinosti.
Ja nevravím, že ten vzťah je rovnaký, ja vravím, že by mal byť PRÁVNE rovnocenný,, ako som už vyššie písal.
45 
 fotka
weasley7  5. 8. 2014 13:43
@zajkousko Si Gay?
Ak nie nechapem komentu @4
46 
 fotka
dannybene  5. 8. 2014 14:10
nuž tradičné vzťahy podla biblie záhŕňajú aj polygamiu dokonca je tam aj príbeh o Jonatánovi a Dávidovi a polemizuje sa že nemuseli byť len dobrými priateľmi
47 
 fotka
zajkousko  5. 8. 2014 14:13
@weasley7

som gay, ale už neviem o čo tu vlastne išlo v tom blogu...
48 
 fotka
weasley7  5. 8. 2014 15:31
@zajkousko ty kokos, ja neverím tomu aký som mohol byť doteraz taký slepý a sprostý... ďakujem ti, patríš do môjho zoznamu ľudí, vecí, situácii a skúseností, ktoré mi otvorili oči.. dakuj tomu svojmu Bohu za to ze tvoj život ma zmysel.. pomahas druhym..
49 
 fotka
zajkousko  5. 8. 2014 15:38
@weasley7

čo ako tym myslíš?
Napíš svoj komentár