„Jeej zlaty psiik.. och ten sneh!“ Lili behali po rozume uz iba pekne veci... Konecne nemyslela na neho.
Lili bola stastna, hoci Zuza bola coraz smutnejsia... Mala problemy s frajerom. Byvaly bol na nu nastvaty a Lili bola zase nastvata na neho. Trochu jej to vadilo... Bol akysi odmerany, nie ako predtym... V skole sa iba obchadzali, Lili ho vzdy prepichla vycitajucim pohladom... Co sa tak mohlo stat? Zuza nemala ani ponatia, co sposobilo Liliino nastvanie.

„Preco si vlastne nastvana? Nieco spravil? Povedal? Napisal? Totalne to nechapem.. nic si mi nepovedala, len si jedneho dna zrazu prestala cakat pri skrinkach na objatie....“ povedala Zuza konecne Lili vsetko, co mala na srdci. „Mne to mozes povedat...“ usmiala sa na Lili a chytila ju za ruku.
„Neries.. proste ma stve ako sa sprava. Je z neho strasny arogant, kvoli Dominike sa rozide s tebou, a este ju podvadza... Ten jeho ksicht mi lezie hore krkom...ale sorry, nechcem si pokazit tuto moju novu dobru naladu takym hlupakom ako je on..“ vyliala si Lili srdce.

Niekedy uprostred tyzdna Zuza prisla za Muelom (jej byvaly).
„Pocuj..Lili je na teba nastvana, neviem preco... ty si na mna nastvany, neviem preco.. nic neviem, preco??“ zacala do neho stuchat prstom, tak, ako to robievala ked spolu chodili a ona mala daco dolezite na srdci..
„Nestuchaaj do mna! Neviem preco je nastvana, jedneho dna sa urazila.. a Na teba nejsom nastvany, len nechcem drazdit Dominiku.“ Chytil Zuzu za ruky, v tom momente Zuza uvidela Dominiku.
„Je neskoro...“ so smiechom v hlase poznamenala...
„Nevadiii....“ povedal Muel a len tka tam stali na chodbe.
Je to asi pravidlo.. pekni, mili a sikovni chalani su suknickari. To Lili, Zuze a Marine nikto dva krat vraviet nemusel. No tak trochu im to vadilo. Nemohli najst toho praveho..Ke duz ho nasli, po par dnoch prisli problemy, s ktorymi nikto neratal....

A tak ako do vztahu dvoch ludi, pridu problemy aj do zivota. Lili sa zacala vracat do stereotypu. Do skoly-domov-pre sestru-von so psom-na tanecnu-domov-do skoly.......

Baby su uz starsie, a tak hladaju nieco ine ako len pekne slova. Ide im o trochu vzrusenia z nepoznanych veci. Marina je o rok starsia od Zuzy a Lili tak ich trochu vedie. Zvlast Lili.
Lili s Marinou nespajalo obycajne kamaratstvo.. Vedeli o sebe vsetko, je to este do dnes nerozbitne kamaratstvo. A tak prezivali spolu vsetky dobre, ale aj zle veci. Prve sklamania z lasky, prve zivotne uspechy, vsetko spoluzdielali.
Proste im bolo a stale je dobre... Maja iba dolieza, odkedy pochopila, ze uz s Lili neisu tie NAJ tak je akoby hnusna na vsetko, co s nou nesuvisi.... Kaslat na nu.. Baby si vedia uzivat zivot aj bez nej....
Stacia si same, ba niekedy im je lepsie, ked su pokope iba dve ci tri..

A kazdy den ziju v duchu „S priatelmi je vsetko lahsie...“

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár