Zacali sa zimne prazdniny a Lili sa velmi tesila. Tesila sa na snehovu nadielku, hoci v Bratislave este dovtedy nepadla ani vlocka.
Rano spala do desiatej, spavat chodila okolo troch rano. Dlhe letne prechadzky po veceroch sa zmenili na vysedavanie pri telke, no citila sa velmi stastna.
S chlapcami z triedy spolu zo Zuzou chodievala na korculovanie. S matom si to uzivali, postupne sa pridavali Matovi kamarati z futbalu. Jedneho dna sa k nim pridal chlaepc menom Peto (dalej uz len Kibel alebo Kiblik). Zuza aj Lili si ho velmi oblubili. Bol vtipny a Lili vyhlasila, ze so Zuzou je Kiblik ako brat a sestra.

Zuza bola taktiez velmi rada. Mat takeho kamarata medzi chlapcami sa zide.
„Ludia, mna uz to nebavi, podme do bufetu na cigansku..“ povedal Mato. Vsetci suhlasilia tak sa prezuli do topanok a sli do bufetu.
Zuza a Kibel si robilis tale zle, ale nie zle ako zle. Tak kamaratsky zle. Pridali sa aj Lili a Mato a po chvili im pekne sibalo.
Po 4 hodinach sa rozlucili. Zuza sla Lili odprevadit na konecnu zastavku kde Lili stal autobus. Cestou sa Zuza spytala : „Paci sa ti Peto?“
Lili udivene odpovedala: „O moj boze nie! Je velmi mily, ale nechcela by som s nim nic mat. Je taky skvely kamarat. Nie ale ako chlapec pre vztah.“ Po celu dobu sa smiali, miestami ich chytili totalne vybuchy smiechu. Toto je na ich priatelstve najkrajsie. Tie ich nekontrolovatelne vybuchy smiechu aj v tych najvaznejsich ci dokonca najsmutnejsich chvilach.
Rozlucili sa, Lili nasadla na osem sedmu a Zuza na elektricku domov.
Hned po prichode domov Zuze napisal Kiblik. Velmi dlho si pisali. Je mozne, ze by ku sebe nieco mohli citit? Aj keby, Zuza ma frajera... No Lili, ta by sa ku nemu hodila. No ako uz ona povedala, nechce ho.
„Caukoo“ napisal Kiblik Lili.
„Ahoj“ odpisala mu...“Ako sa mas?“ pokracovala.
„Ale, dobre. Dnes bolo super, nemyslis?“
„Ale hej hej, zopakujeme zajtra?“ och co si len o mne pomysli...
„Jasne, budem rad.“ Napisal jej s malou dusickou, cakal co odpise. Pisala si s nim velmi dlho. Bola stastna, ze si z nim moze pisat. Zuzu zatial otravoval jeden chlapec, ktory nevedel pochopit, ze ma frajera.

Lili bola cele prazdniny naplnena radostou. Nemyslela na Matusa. To jej urobilo dobre. Ale co bdue, ked sa vrati do skoly? Nad tym sa ani nezamyslela. Nepozastavovala sa uz nad nim. Bola volna, mohla mat ktorehokolvek chlapca, na ktoreho si prstom ukaze. Je krasna, mudra a talentovana. Taku Matus len tak niekde nenajde, je jeho chyba, ze je hlupy a necha si to co je pre neho najlepsie utiect rovno pred nosom.

Ale tym neh sa trapi on, nie Lili. Konecne sa dostava z toho kolotoca ktory zazivala cely rok.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár