Stiri dni za sebou sa kazdy den stretavali. Na dlhe prechadzky. Boli akurat prazdniny, tak v tom nebol ziadny problem. Avsak v polovici prazdnin sa vsetko zacalo rucat. Nemali an seba cas, hoci boli spolu sotva tyzden... Bol to velmi rychli vztah.
Ako rychlo sa zacal, tak rychly koniec ho cakal.
Lukas sa dozvedel o tom, ze sa Lili reze. Nedokazal to pochopit, ajked mu slubila, ze to uz nikdy nespravi. Zuza mu dala jednu radu „Ak ju nesklames, nezacne s tym..“ On sa tvaril, ze vsetko chape..no nic nechapal.
V tom bol ten problem.
Lili zrazu napisala Zuze na Smolabooku.
„On to skoncil!“ pridala milion smutnych smajlikov...
„Co? Preco? Kedy? Nechapem ho! taku babu ako si ty len tak nenajde..."
„Najde...krajsiu, mudrejsiu, lepsiu...preto sa so mnou rozisiel...“
„To nieje pravda... Lili, ver mi, chalani nevedia, ako si poradit, ked maju taku babu ako si ty...“
„Jejda..dobre.. neriesme to.. proste..mozes ist von? Potrebujem pokecat zoci voci, nie cez Chat...“
„Jasne. Prides ty, alebo ja? Mozme ist na korcule, ak chces.“
„No , to by bolo super..Tak o pol jednej na zastavke. Papa“

Zuza sa sla zbalit..korcule, par eur na jedlo a pitie. A bola pripravena. Pri dverach si spomenula „Este vreckovky, mam tusaka, ze Lili ich bude potrebovat.“ Tak sa vratila pre balicek vreckoviek.

Ked uvidela stat Lili na zastavke, prislo aj jej do placu. Totalne bez nalady sedela na lavicke. No.. mala konecne jasno.
Lubi Matusa. A kazdy vztah, ktory bude len kvoli tomu, aby na neho zabudla, nevyjde.
Na klzisku sa k nim pripojil aj Mato. Objal Lili, chvilku s nou pokecal. Na chalana je az moc chapavy. Ajked..niekedy je dost detinsky. Nevadi. Dobre sa s nim rozprava. Konecne sa Lili pousmiala.

Zuza sa premavala po klzisku nebezpecnou rychlostou, Lili stvarala hluposti a Mato povecsine len tak postaval pri mantineloch, pretoze na chlapca pomerne casto koncil v polohe lezmo na ploche.
Lili a Zuzka sa rozpravali. Dlho...niekedy vsak Zuzka povedala nieco, co sa Lili akymsi sposobom dotklo. Nechtiac. Boli to veci, ktore suviseli s Lukasom.
„..Neboj..to prejde, pride dalsi...mozno ten dalsi bude Matus, mozno nie...no nema cenu trpait sa kvoli 5 dnovemu vztahu...“
„Ako myslis...“ Lili sa nachvilu vzdialila, par koleciek si obehla sama.

Neskutocny smutok vladol v Liliinom srdci. Sklamana niekolky krat za tento rok...Nepochopena okolitym svetom, neschopna pochopit okolity svet.
Trapila sa kvoli nespravnemu, az spadla do narucia nespravneho. Nemalo to tak byt. Bolo to cele zle. Nedalo sa s tym nic robit. Vsetko to bolo tak nespravne, ze to Lili uplne vysililo. Nemala silu bojovat so samou sebou.
So svojimi citmi, ktore citila tak neskutocne dlho, bola neschopna bojovat.

Musela sa prisposobit zmenam, ktore sa v jej zivote udiali celkom nechcene.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár